Ubisoft Enterainment games

De Franse uitgeverij Ubisoft Entertainment is een leidend computerspellen bedrijf. De gehele organisatie heeft meer dan twintig vestigingen, verspreid over maar liefst zestien landen. De hoofdvestiging ligt in de Franse stad Montreuil. Het bedrijf is de op drie na grootste uitgever van computerspellen in de wereld en maakt daarnaast ook hardware accessoires en software.

Het ontstaan van Ubisoft 

Ubisoft Entertainment werd oorspronkelijk opgericht in 1986, door de gebroeders Guillemot. Ze wisten al snel contracten te bedingen met diverse hoogwaardige game uitgeverijen als ; Electronic Arts, Sierra en Microprose om hun gehele game aanbod te distribueren in Frankrijk. Aan het begin van de jaren negentig was Ubisoft Entertainment inmiddels zo ver dat ze hun spellen ook verkochten in diverse andere landen, waaronder  Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland.
Het bedrijf is bekend van het maken en uitgeven van wereldberoemde spellen als Beyond Good & Evil, Far Cry, Prince of Persia, Rayman, Assassins Creed en natuurlijk de bekende serie Splinter Cell. Deze spellen waren niet bepaald gerelateerd aan elkaar, maar desondanks wisten ze de spelers op werkelijk sublieme wijze te verleiden tot het kopen van het product, door de originele game inhoud en innovatieve spelelementen die in de games verwerkt waren. Enkele bekende spellen zijn Assassin's Creed II, Prince of Persia, Tom Clancy's Splinter Cell Conviction, Full Hand Casino& Far Cry.

Games voor iedere console 

Ubisoft Entertainment ontwikkelt spellen die beschikbaar zijn voor vrijwel ieder platform. De consoles en handhelds waar voor ontwikkeld wordt zijn onder andere; PC, Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, PSP, Nintendo DS en de Nintendo 3DS. Met betrekking tot de ontwikkeling van Nintendo Wii spellen heeft deze spelontwikkelaar in de loop der jaren een uitermate breed aanbod weten samen te stellen. Door de komst van de revolutionaire Nintendo Wii is Ubisoft Entertainment ook met haar spellen gaan experimenteren om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de Wii biedt. Het aanbod van spellen wat hieruit is gekomen, is dan ook opperbest te noemen. Gamers worden op de Wii verwend met unieke speler ervaringen.