Nintendo games

Nintendo is een Japans spel en gameconsole ontwikkelaar die natuurlijk bekend is geworden met het creëren van vele spelcomputer figuren. De bekendste is natuurlijk de loodgieter, genaamd Mario, die al in meerdere spellen probeerde om Princess Peach te redden van de ondergang. Naast Mario zijn ook Donkey Kong, Zelda, Kirby en Pokemon computerfiguren die Nintendo tot de marktleider op het gebied van interactieve games heeft gemaakt. Naast de spellen heeft Nintendo ook vele spelsystemen gebouwd waarmee een revolutie van gamen zijn intrek nam, denk hierbij aan de SNES, Nintendo 64, Game Boy en natuurlijk de Wii. Dat alles voor een bedrijf dat ooit begon met het maken van simpele spelkaarten.

De loodgieter Mario

Inmiddels is Mario niet alleen meer het Italiaans ogende loodgietertje die continu de Princess redt. In tal van games waar hij onder meer doet karten (Mario Kart), tennissen (Mario Tennis), spelletjes speelt met zijn vrienden (Mario Party), gokkasten (Mario Casino) games speelt (Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars) laat hij zien dat hij heel multifunctioneel is.Voor de Wii biedt Nintendo natuurlijk ook een hoop spellen waarin Mario de hoofdrol speelt, zoals Mario Kart Wii, Mario Party 8 en Mario Power Tennis.

Andere bekende games 

Naast de Mario klassiekers heeft Nintendo met Wii fit plus ook een echt spel van topkwaliteit in huis. Wii fit plus is het ideale spel om thuis aan je conditie te werken. Nintendo heeft daarnaast nog een hoop Wii-serie spellen gemaakt waar jij je uren mee kan vermaken, zoals Wii Music en Wii Sports. Echte avonturiers kunnen The Legend of Zelda spelen, waarin Zelda je meeneemt in de meest adembenemende avonturen. Of kies je toch liever voor lol en vertier, met de aartsrivaal van Mario, in de Warioland-serie.

We kunnen wel stellen dat Nintendo een hoop spelmogelijkheden biedt voor jong en oud, mede dankzij een inventieve uitvinding van Nintendo, die Wii heet.