Midway games

Deze voormalige gameontwikkelaar was vroeger een grote speler op de markt en maakte voor vrijwel alle bekende en grote consules computerspellen. Deze waren variërend in genre tussen heftige videospellen, speelse kinderspellen en sportspellen. Midway had tevens ook een aandeel in de populaire Pac-Man serie, zo heeft Midway Games het vriendinnetje van de gele vriend geïntroduceerd: Ms. Pacman. Wedden dat je ooit in je leven Pacman hebt gespeeld?!

Warner Bros 

Warner Bros heeft de resterende onderdelen van Midway Games in 2009, het jaar van het faillissement, overgenomen. Voor de Wii heeft Midway Games echter nog een hoop games gemaakt, die goed verkocht zijn en nog steeds te koop zijn. Enkele voorbeelden van deze games zijn: Unreal, Mortal Combat, Game Party & Ant Bully. Een paar spellen zullen we iets uitgebreider behandelen.

Games 

Rampage: Total destruction: Een spel waarbij jij in de huid van een grote destructieve aap kunt kruipen, maar het is echter ook mogelijk om met één van de andere 24 characters de steden te verwoesten. Hoe meer je sloopt, hoe beter! Elke stad heeft tevens ook zijn eigen character in het spel om de verschillende gamesmodes uit te spelen.
Happy Feet: De film is bekend en er is tevens een spel verschenen die gebaseerd is op deze populaire kinderfilm. Kruip in de huid van Mumbo, een dansende pinguïn die totaal niet kan zingen. Dat is maar goed ook, want de levels in deze game bestaan vooral uit de aandoenlijke dansjes die je met Mumbo dient uit te voeren.
Mortal Kombat: Armageddon: De Mortal Kombat-reeks kent al meerder spellen en Armageddon is het nieuwste spel uit die reeks. In Mortal Kombat is het vechten met je tegenstanders de absolute noodzaak om te overleven en zo verdien je ook genoeg punten om verder te komen in het volgende level. Een ander leuk punt is dat deze versie van Mortal Kombat een hoop aparte mini-games bevat, zoals bijvoorbeeld het onderdeel 'Motor Kombat', waarin je moet karten.