Meer info

Het is mogelijk om de Wii met het internet te verbinden, dit kan zowel met een kabel als zonder. Dankzij deze functie biedt de Wii veel meer mogelijkheden dat het tot dan toe deed. Zo kan er online gespeeld worden tegen andere gamers en kunnen er nieuwe kanalen en games worden gedownload.

Online downloaden

Door de online verbinding is het mogelijk om diverse Wii games te downloaden van het internet. Het is mogelijk om nieuwe games te downloaden, of om oude klassiekers te downloaden, die al niet meer in de winkels te verkrijgen zijn. Dankzij de online verbinding wordt het spelletjesaanbod dus een stuk breder. Er kunnen niet alleen games gedownload worden, maar het is ook mogelijk om nieuwe kanalen te krijgen. Het weerkanaal en het nieuwskanaal kunnen nu gebruikt worden en zijn up-to-date. Ook kan er gewoon op het internet gesurft worden, dankzij het internetkanaal. 
Deze online verbinding biedt u ook de mogelijkheid om met andere Wii gebruikers over de hele wereld te spelen. Zo kunt u uw eigen vrienden uitdagen, maar het is ook mogelijk om tegen onbekende gamers te spelen.

24 uur per dag online

Het WiiConnect24 zorgt ervoor dat de Wii 24 uur per dag in verbinding staat met het internet. Als er na het spelen van een game op de powerknop wordt gedrukt, zou de Wii normaal gesproken uitgaan. Het WiiConnect24 zorgt er echter voor dat dit niet gebeurt en dat de Wii altijd in verbinding met het internet blijft. Dit komt doordat de Wii niet uitgaat, maar in de standby-stand gaat, hij blijft dus gedurende de hele dag aanstaan. In de standby-stand verbruikt de Wii nog steeds stroom, maar dit is heel minimaal. Het grootste voordeel van de WiiConnect24 is dat de kanalen de hele tijd up-to-date zijn en dat u geen tijd kwijt bent aan het opstarten van het internet.