Activision games

De Amerikaanse spellen uitgever Activision is gespecialiseerd in het vervaardigen en uitgeven van computerspellen. Dit was het bedrijf waar de game industrie daadwerkelijk begon. Als eerste echte distributeur van hoogwaardige computerspellen, wist dit bedrijf direct een sterke positie in te nemen in de computerspellen industrie. Het bedrijf werd opgericht op 1 oktober 1979 en hield zich in eerste instantie bezig met het produceren van spel-cartridges voor de Atari 2600.

De games 

Vandaag die dag is Activision één van de grootste spelontwikkelaars van de wereld. Na Electronic Arts komt Activision op de tweede plaats. Activision is natuurlijk wereldwijd bekend door spellen als Call of Duty Modern Warfare 3, Call of Duty Modern Warfare 2, Casino royale, Tony Hawk en het zeer populaire Guitar Hero. Call of Duty 'Modern Warfare' is op dit moment de meest gespeelde en verkochte game van Activision.

De fusie  met Blizzard Entertainment 

Een belangrijke dag in de ontwikkeling van Activision was de fusie met de bekende game ontwikkelaar Blizzard Entertainment. Deze game ontwikkelaar is bekend van spellen als World Of Warcraft en Starcraft. Activision zag de kwaliteiten die Blizzard Entertainment voor hen als organisatie kon betekenen en fuseerde om deze reden. Het doel van de fusie was om het bedrijf Activision nog sterker op de markt neer te zetten in de ontwikkeling van spectaculaire games. Men kan wel zeggen dat dit goed is gelukt door de huidige marktpositie van het bedrijf.
Activision is uitgever van computerspellen voor vrijwel alle consoles en handhelds die er vandaag de dag te verkrijgen zijn. Ook voor de Nintendo Wii is er een groot aanbod van spellen beschikbaar. De games die te spelen zijn op de Nintendo Wii zijn onder andere Madagascar, Escape 2 Africa, Doom, GoldenEye 007, Guitar Hero Metellica, WipeOut The Game, Call of Duty en wel meer dan tweehonderd andere games.