2K Games 

De ontwikkelaar van WII-spellen begeeft zich in de videospellenindustrie. 2K Games is dus een videospellen-ontwikkelaar. Naast Videospellen-ontwikkelaar is 2K Games een marketeer en uitgever. 2K Games, gevestigd in de Staat Californië in het plaatsje Novato, is eigendom van Take-Two Interactive. 2K Games bestaat sinds 25 januari 2005 en bracht sindsdien allerlei verschillende games uit. Zo bracht 2K Games onder andere schitterende games uit voor de platforms Xbox, Microsoft, Playstation en nog veel meer! Natuurlijk is 2K Games ook op het internet te vinden en wel op de website www.2kgames.com.

De Games van 2K

Sinds het ontstaan van 2K Games in 2005 heeft men vele games op de markt gebracht. Deze games waren echter voornamelijk voor platforms zoals Xbox, Playstation en Microsoft. Toch heeft 2K Games een aantal zeer leuke games uitgebracht voor de Wii. Helaas geen gokkasten games, maar wel vele andere. We zullen er specifiek één bespreken. Deze unieke Wii game van 2K Games heet Carnival Games, of zoals de game ietwat vaker genoemd wordt: Kermis Games. De game Carnival Games is door 2K Games ontworpen voor families en kinderen van jong tot oud.

Carnival games 

Bij het spelen van de game Carnival Games kom je terecht op een ware kermis, op deze kermis zijn vele attracties en kun je van alles doen. Zo kun je kiezen uit een van de 25 attracties die op je te wachten staan. Wat te denken van kermis spellen zoals “Day at the Races” of “Dunk Tank”? En dan hebben we het niet eens gehad over de kermis attracties “Nerves of Steel” en “Hoops”, ook zeer gewaardeerde attracties op de kermis. De Wii game Carnival Games is te spelen met maar liefst 4 personen die in dat geval allemaal gebruik maken van de daarvoor bestemde Wii afstandsbediening. De Wii afstandsbediening is helemaal verwerkt in de sfeer verhogende attracties van het kermis spel. Zo bijvoorbeeld ook bij de attractie “Test of Strength” . Bij deze attractie dient de Wii afstandsbediening als een ware hamer waarmee je kracht gemeten wordt.
In de gehele game kun je werken aan de skills van je persoonlijke karakter. Zo kun je in totaal maar liefst 250 virtuele prijzen winnen. Deze prijzen gaan van een simpel klein cadeautje naar een goudvis tot aan een gigantisch knuffelbeest. Ook kun je prijzen winnen waarmee je personages aan kunt passen. Wat te denken van zakelijke kleding, een leuke snor of een hippe pruik.